Friday, November 6, 2009



Pocetak je bio jednostavan. Nije bilo dodatnih objasnjenja, a vec pri prvom susretu je bilo jasno da je to ljubav na prvi pogled.Vatreno crvena boja, mesingano srce i lanci koji nece popustiti ako pocnu da duvaju cudni i grubi vetrovi.
Usledila je mekoca tankog lancica i niz od nekoliko perli. Sasvim sam sigurna da ni perle ni lanci nisu bili od pravog metala iz prostog i jednostavnog razloga - trebalo je izbeci moguce alergijske reakcije po svaku cenu.
Snazni cvorovi da se obuzda vetar i meki pamucni jastucici da ublaze padove...

Brilijantano! Sasvim sam sigurna da bi ovu pricu uvrstili u djacku lektiru za sesti razred osnovne skole. Bila bi objavljena u tvrdom povezu da bi i generacije koje dolaze mogle da citaju, a da se knjiga pri tome ne osteti. Ako bi neko zeleo, mogao je knjugu da dobije i besplatno, ali samo pod uslovom da sledece godine zna da preprica pricu, a listove i korice ne umaze prilikom citanja.



Desilo se ono sto se moglo i ocekivati u ovakvim prilikama. Prica u stvari i nije bila JEDNA prica, vec vise njih. Trebalo ih je podeliti i medjusobno razlikovati, a to je bilo nemoguce - previse su licile.Uzalud je svaka htela da bude drugacija i lepsa od ostalih. Sve su one iste kad malo bolje razmislite - vremenom dosade i pocnu da prave probleme. Treba uociti mesto i tok radnje, odrediti glavne i sporedne likove, a o poruci koju prenose na citaoce da i ne govorimo.


I takoooo....
Jedno kratko `delete` i ....the end.
Nije bilo namerno i nisam mislila nista lose,..., i nisam primetila da sam pritisla pogresno dugme.
mozda se prisetim price, pa sledeci put obratim vise paznje na detalje, upotrebim druge materijale razlicitih boja i NIKAKO ne diram OVO malo DUGME!!! Dugmence cak!!! Delicak dugmenceta!!!
Mrvicu od dugmeta koje znaci .......what?
Koje dugme? Sta znaci `delete`?