Saturday, October 29, 2011

Ceramic beads - decoupage

Ceramic beads made of clay with no glaze. For crafters to use in their craft works. Great working material for desinging bracelets, necklaces and others. We make them in different shapes and sizes!

* * *
Pokazala sam Vam bele keramicke perle na Malom sajmu lepih stvari u Novom Sadu. Drago mi je sto su vam se toliko dopale.
Sigurna sam da znate kako cete ih ulepsati i upotrebiti za izradu nakita.
Moj predlog za danas je DEKUPAZiranje!

Potrebno je da pripremite :
-KERAMICKE PERLE - imate
( vec ste ih kupili na MSLS ili ih narucite kod Radica Art Jewelry),
- nekoliko sarenih slicica,
-lak za dekupaz ili LAK NA BAZI VODE (koji ja obavezno koristim!),
- cetkica i nekoliko cackalica...
Mozemo poceti!
Keramicku perlu postavite na cackalicu da bi je lakse izlakirali. Budite pazljivi da ne bi ostavili svoje otiske na povrsini perle!
( Nikad se ne zna kad je dobro NE OSTAVITI OTISKE, ;)
Izabranu slicicu ili motiv prislonite na keramicku perlu na odgovarajuce mesto. Lakirajte jos jednom celu povrsinu perle. Kada se perla osusi, ponovite postupak sve dok ne budete zadovoljni sjajem sarene keramicke perle.
Preporucujem Vam da nekoliko kapi laka stavite na rupicu perle. Zatim cackalicu provucite gore - dole vise puta dok ne budete sigurni da ste izlakirali `unutrasnjost` keramicke perle. Tako cete biti vodootporna i nece ostavljati bele tragove kada je budete nizali na konac, kozu ili traku.
Volim da susim perle na duzim drvenim stapicima mada to moze da se radi i na cackalicama. Uzivam da gledam ljuljuskanje sarenih perli svaki put kad slucajno pomerim sto... :)

Izbor motiva koji koristite za `dekupaz`iranje je veoma vazan. Mozda ce Vam se vise dopasti ova perla ukrasena`crnim cipkastim motivom` od sarenih ruzica ....

Sigurna sam da ce se mojim dragim `vesticama` vise dopasti motiv crne cipke jer bas `ide` uz OVAJ privezak ... hiiihihihi..... :)


Jedva cekam da vidim Vase gotove radove!
I da ne zaboravim - NE DOZVOLITE DA BELO OSTANE BELO, ;)*