Wednesday, January 20, 2010

ANDJELI NESTO VRLO VAZNO RADE

Andjeli dolaze bez pitanja do nas osmesima i laganim treptajem krila.
(Ponovo su se mnogi razbezali pre nego sto sam uspela da ih zadrzim na svom blogu.)
Vratili su se neki andjeli koji su ranije osvajali moje srce, a pojavili su se i neki novi...
Ima i onih andjela koji su se zabunili i pogresili, pa umesto da se pojave na nekom drugom mestu, evo , doleprsali ovde.
Andjeli uvek moraju nesto vazno da rade. Postoji hiljade nezamenjivih stvari koje treba obaviti, a nema ko drugi to da uradi.
Danas je bilo veoma vazno da jednom ulicom prodje zalutali pogled, da se sretnu dva osmeha i da se slucajno u prolazu dodirnu dva rukava ...
Oh, pardon, izvinite!
Nema potrebe da se izvinjavate, ...
Sanjalice andjeli dolaze u snove i prenose neizrecene reci i dodire. Takvi snovi traju kratko, a sutradan proganjaju svoje spavace i navode ih da izgovaraju cudne i romanticne reci.

Andjeo ostaje budan samo zato sto mora, ali vecina voli da prespava zimu i pocinje da radi svoje andeoske poslova tek u prolece. Srca onda kucaju toplije i veselije u iscekivanju dogadjaja koji ce sve promeniti. Andjeli cuvari srca ce se pobrinuti za to i ovog proleca.
Spremno treba docekati andjele spavalice, andjele lutalice, andjele spavace i sanjalice, one lakih krila koji brzo prolecu i one koji kada slete na rame ostanu Tu zauvek. Poznajem neke koji su pronasli svoje andjele tek posle mnogo, mnogo upornog trazenja ...
A neki su svoje dobili na poklon, onako - usput, nenamerno i nezasluzeno!